“Skal jeg kaste op, eller skal jeg ikke kaste op?” – Få stoppet den evige kamp

Behandling af bulimi

De typiske kendetegn ved bulimi

Jeg tror, at de fleste mennesker efter at have spist et større måltid, har tænkt tanken: “Hvor har jeg bare lyst til at kaste op.” Men for de fleste bliver det heldigvis aldrig til mere end en tanke. En lille andel har udlevet den tanke og er gået ud og kaster op. Igen og igen. Hvis du har gjort det, er der en stor sandsynlighed for, at du lider af bulimi. En opkastning bliver til flere, og pludselig er dét at kaste op en del af din hverdag. Ofte fører bulimi til, at du vænner dig til at spise store mængder mad, for derefter at gå ud og kaste det hele op igen. For nogen sker opkastningerne en gang om en uge, for nogen en gang om dagen og for andre sker der mange gange om dagen.

Alarmklokker ved bulimi

  • Gentagende overspisninger med henblik på at kaste op efter kort tid
  • Når du overspiser, har du svært ved at kontrollere mængderne du indtager
  • Forvrænget syn på dig selv og din kropsstørrelse
  • En frygt for at tage på i vægt og / eller et ønske om at tabe dig  

Bulimi er en spiseforstyrrelse, som du kan gå med rigtig længe uden at blive opdaget. De fleste mennesker jeg har haft i behandling for bulimi, har lidt af spiseforstyrrelsen flere år inden de søgte hjælp. 

Behandling af bulimi

I et forløb hos mig vil vi både have fokus på maden og de følelser, som du bruger bulimien til at flygte fra. I forhold til maden er det vigtigt, at du gradvist får reduceret det antal af regler du har for, hvad du må spise, og hvad du ikke må spise. For jo flere regler du har, jo sværere er de at overholde, og derfor øger mange regler sandsynligheden for, at du vil overspise og kaste op. Vi vil sammen sørge for, at du kommer ind til kernen af, hvorfor din bulimi er opstået, da bearbejdningen af dine svære følelser er altafgørende for, at din bulimi ikke kommer tilbage senere i livet.

Selvom du kan skjule bulimi længe, vil jeg gerne minde dig om, at der ikke er nogen mennesker, der fortjener at leve et liv med bulimi. Ligesom alle andre spiseforstyrrelser bruges bulimi som et værktøj til at håndtere nogle dybereliggende følelser. Ofte er der et mønster, hos folk med bulimi, og det er, at antallet af overspisninger og opkastninger øges, når de er i fysisk eller følelsesmæssigt i underskud. De bulimiske episoder kan føles som et “frirum” fra de svære følelser. Problemet er bare, at kort efter du har kastet op, kommer følelserne igen. Derfor kan bulimi føles som at være fanget i et spindelvæv.