Det hele startede med et ønske om at give mennesker det, de inderst inde havde brug for, når de manglede det mest

Min inspiration

Min tilgang udspringer af mine egne erfaringer 

Valget om at blive terapeut og at specialisere mig inden for spiseforstyrrelser er motiveret af, at jeg selv har været spiseforstyrret, og for mange år siden tog rejsen ud på den anden side og slap min spiseforstyrrelse. For mig handler terapi om at skabe de rammer, som gør at du kan blive den bedste udgave af dig selv. Et vigtigt element i dét at være terapeut, er for mig, at du føler, jeg er der for dig og sammen med mig føler dig tryg til at finde ind til der, hvor du igen er hele og unikke dig. En ting som ligger mig meget på sinde er, at jeg skal bevæge dig derhen hvor du indser: “Jeg er, og indeholder meget mere, end jeg selv troede var muligt.” 

Det bedste ved at være terapeut, er at jeg får lov til at se det enkelte menneske lykkes. Jeg følger og guider mennesker på deres livs (oftest) største rejse. Der er ingen tvivl om, at det er det største for mig.

“Om nogen har spurgt mig, hvad der er vigtigt for mig som terapeut? Selvfølgelig er det sket. To ting er de mest essentielle for mig som psykoterapeut. Den ene er at mine klienter føler, jeg altid er der for dem, når de har mest behov for mig og føler sig tryg med mig. Den anden er, at mine klienter føler, jeg vækker deres mest autentiske selv til live” 

Jeg er autentisk, når jeg viser mit sande jeg

Da jeg lige var blevet færdiguddannet som psykoterapeut, så forsøgte jeg at implementere nogle af de redskaber andre terapeuter brugte, og at gøre det på samme måde, som jeg beundrede. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var autentisk for mig. Jeg indså, at hvis jeg ville være en autentisk terapeut, var jeg nødt til at bruge redskaberne på min måde. At være autentisk handler i mine øjne om at være den, du grundlæggende er, og at være troværdig og empatisk. 

Jeg er autentisk, når jeg tør at sige: “Jeg har ikke alle de svar, du skal bruge, men vi kan finde dem sammen.” Når vi tør at vise sårbarhed, så er min erfaring at vi står stærkere som mennesker. Fordi vi står mere klart. Når vi kun viser vores styrker og ego, så står vi i visse tilfælde mere uklart. Inspirationen til min terapeutiske metode henter jeg i mine omgivelser og fra de teoretikere og fagfolk jeg finder stor inspiration hos, men jeg henter den helt sikkert også i mine børn. De giver mig nogle gode lektioner i, hvad det vil sige at være autentisk og den bedste udgave af mig.

Psykoterapeut Kirsten Alstrøm