At føle dig skyldig for at spise, når du er sulten, svarer til at føle dig skyldig for at trække vejret, når dine lunger har brug for oxygen

Anoreksi behandling

Tegn på anoreksi

En stemme som siger: “Hvis du spiser den sandwich, tager du på. Hvis du tager på, bliver du ulækker. Og hvis du bliver ulækker, har folk ikke længere lyst til at være sammen med dig, og så er du ikke værd at elske.” Den stemme er lyden af en anorektisk stemme. Og den stemme siger udelukkende forfærdelige ting om dig, fordi at en spiseforstyrret stemme kun har et mål: At gøre din mindreværd værre, ved at nedgøre dig på virkelig mange måder. Det kan godt ske, at en person som er på slankekur, lider af anoreksi, men det er sjældent tilfældet. For den centrale forskel på slankekure og anoreksi er, at en slankekur er et valg, du træffer, fordi du ønsker at gøre noget godt for din krop. Anoreksi er ikke et valg, men derimod et våben, som bruges til at holde de svære følelser på afstand. Jo længere tid du lider af anoreksi, jo længere væk kan du opleve at komme fra dine følelser, og som tiden går, får maden mere kontrol over dig. Et af de særlige kendetegn ved anoreksi er, at du har en stemme indeni, som fortæller dig, at du er ikke god nok og ikke er tynd nok, og den stemme har du aldrig fred for. Stemmen gør, at du ikke frit kan vælge, hvad, hvornår og hvordan  du skal skal spise, og når du prøver at få fred fra stemmen, og gå imod den, så kommer den hurtigt tilbage. 

Anoreksi symptomer

  • Søvnforstyrrelser, ofte i form af søvnløshed
  • Øget fokus på træning
  • Udeblivelse af menstruation
  • Social isolering, særligt når arrangementer indebærer mad
  • Frygt for at øge i vægt

“Alle mennesker kan svinge et kilo i vægt, som dagen går. Men når du har anoreksi, kan 100 grams vægtøgning være lig med en katastrofe, som aldrig må indtræffe. Jeg vil hjælpe dig med at komme ind til din inderste og autentiske kerne, hvor du har lyst til at komme ud af din spiseforstyrrelsen. For kernen er inde i dig, og du kan finde den.

Anoreksi behandling 

Jeg har en overbevisning om, at alle mennesker har en smuk og unik kerne, og det er den kerne, jeg vil guide dig ind i, hvis du vælger at få behandling af anoreksi hos mig. En spiseforstyrrelse får dig til at tænke mange usande ting om dit udseende og din personlighed. Uanset hvor kort tid, eller hvor lang tid, du har haft en spiseforstyrrelse, skal du vide, at du altid kan modtage behandling af anoreksi hos mig, hvis du har brug for det. Uanset hvad din vægt er. I de otte år hvor jeg arbejde med behandling af spiseforstyrrelser på et privathospital med speciale i spiseforstyrrelsesbehandling, blev jeg dagligt konfronteret med mennesker, som ventede med at søge spiseforstyrrelsesbehandling, indtil anoreksien havde været der så længe, at spiseforstyrrelsen var begyndt at kontrollere og styre deres liv, deres valg og deres handlemønstre. En anden ting jeg blev konfronteret med var, at en behandling af spiseforstyrrelser hvor vægten er det altoverskyggende fokus, ofte gør mere skade end gavn.

Anoreksi behandling handler om meget mere end vægt og kalorier

Når du arbejder med din spiseforstyrrelse i mit rum, vil du aldrig opleve at blive reduceret til et tal på en vægt. Aldrig. Det fortjener ingen. Når jeg guider dig på rejsen ud af spiseforstyrrelse, vil en del af fokus være på, hvordan du igen får et balanceret forhold til mad. Når det er sagt, er det vigtigt at nævne, at en spiseforstyrrelse er et symptom på en følelsesmæssigt smerte. Derfor er fokus på maden kun en side af forløbet i min anoreksi behandling. Den anden side er den, hvor vi sammen får dig et sted hen, hvor du får bearbejdet de følelser, din anoreksi udspringer af, så du på sigt kan komme derhen, hvor du spiser det, du har lyst til med god samvittighed. Jeg hjælper dig til at komme derhen, hvor du kan slippe din anoreksi, slutte fred med din mad og vigtigst af alt: Slutte fred med dig selv.