Angst får dig til at føle, at du er ved at blive kvalt

Behandling af angst

De typiske kendetegn ved angst

Følelsen af angst kan være invaliderende for vores krop og vores sind. Fordi det føles som om, at din krop bliver lammet. De fleste har oplevet situationer med angst, da angst i farlige situationer er din krops naturlige reaktion, som den bruger til at fortælle din hjerne: “Nu er det farligt. Flygt eller forsvar dig.” Men at lide af angst medfører, at situationer som ingen fare rummer, kan få dit system til at sætte gang i din krops naturlige alarmberedskab. Når du har angst, så kører tankerne rundt i hovedet, og det løser ikke situationen. Tværtimod bliver dit hoved mere fyldt. Når bristepunktet er nået, udtrykker din krop sig i angst.  Angst hæmmer dig i at leve dit liv, og når dit indre alarmberedskab går i gang i harmløse situationer, så vil du efterfølgende ofte opleve en følelse af selvkritik og nedtrykthed.

Angst er ikke en følelse. Angst er en fornægtelse af dine følelser. Angst er resultatet af et fysisk eller psykisk pres, som mangler din opmærksomhed

Er min tilgang den rigtige for dig?

En oplevelse af et hjerte der hamrer, og vokser sig større. En oplevelse af ikke at kunne trække vejret. En oplevelse af at ingen rationelle tanker kan finde vejen frem. Sådan føles det at have angst, og det kan jeg hjælpe dig med at få til at stoppe. I din behandling af angst, så kan jeg hjælpe dig med at slippe angsten, ved at arbejde hen imod, hvad det er for nogle følelser, som dit hoved blokerer for at udtrykke. Tanken om at dykke ned i kroppen og komme i kontakt med dine underliggende følelser, er i sig selv angstprovokerende for mange. Men kunsten er at gøre det alligevel.

At turde sætte ord på angsten, er første skridt til at få en forståelse af hvordan følelserne overtager din rationale, og få en forståelse af hvorfor angst kan gøre, at du til tider føler dig helt alene. Du bliver ikke kastet ud i at skulle mærke dig selv fra start. Det er en proces, og denne proces forløber i det tempo, som er bedst for dig.