“Skal jeg kaste op, eller skal jeg lad være?” – Bulimi er en evig kamp

Bulimi behandling

Tegn på bulimi

Jeg tror, at de fleste mennesker, efter at have spist et større måltid, har tænkt tanken: “Hvor har jeg bare lyst til at kaste op.” Men for de fleste bliver det heldigvis aldrig til mere end en tanke. En lille andel har udlevet den tanke og er gået ud og kaster op. Igen og igen. Netop opkastning er et af de primære symptomer på bulimi. Når du har bulimi udvikler én opkastning sig til flere, og det at kaste op bliver på sigt til en del af din hverdag. Denne spiseforstyrrelse fører ofte til, at du vænner dig til at spise store mængder mad, for derefter at gå ud og kaste det hele op igen. For nogen sker opkastningerne en gang om en uge, for nogen en gang om dagen og for andre sker der mange gange om dagen. Mange som kæmper med bulimi er normalvægtige, og det er en af årsagerne til, at mange venter langt tid, inden de søger behandling. Men jo hurtigere du søger behandling af bulimi, jo større chance er der for, at du kommer fri fra din spiseforstyrrelse.

Bulimi symptomer 

  • Gentagende overspisninger med henblik på at kaste op efter kort tid
  • Når du overspiser, har du svært ved at kontrollere mængderne du indtager
  • Forvrænget syn på dig selv og din kropsstørrelse
  • En frygt for at tage på i vægt og / eller et ønske om at tabe dig  

Bulimi er en spiseforstyrrelse, som du kan gå med rigtig længe uden at blive opdaget. De fleste mennesker jeg har haft i behandling, har lidt af spiseforstyrrelsen flere år, inden de søgte hjælp. 

Bulimi behandling

I bulimi behandling hos mig vil vi både have fokus på maden og de følelser, som du bruger maden til at flygte fra. I forhold til maden er det blandt andet vigtigt, at du gradvist får reduceret det antal af regler du har for, hvad du må spise, og hvad du ikke må spise. For jo flere regler du har, jo sværere er de at overholde, og derfor øger mange regler sandsynligheden for, at du vil overspise og kaste op. Vi vil i din bulimi behandling sammen sørge for, at du kommer ind til kernen af, hvorfor din bulimi er opstået, da bearbejdningen af dine svære følelser er altafgørende for, at din spiseforstyrrelse ikke kommer tilbage senere i livet.

Det primære symptom er opkastninger, men inderst inde handler bulimi om følelser

Der er ikke nogen, der fortjener at leve et liv med bulimi. Ligesom enhver anden spiseforstyrrelse bruges bulimi som et værktøj til at håndtere nogle dybereliggende følelser. Ofte er der et mønster, hos folk med bulimi, og det er, at antallet af overspisninger og opkastninger øges, når de er i underskud af energi eller er følelsesmæssigt pressede. Din spiseforstyrrelse kan føles som et “frirum” fra de svære følelser. Problemet er bare, at kort efter du har kastet op, kommer følelserne igen, og følelserne bliver ved med at komme igen, indtil de bliver håndteret og bearbejdet. Derfor kan bulimi føles som at være fanget i et spindelvæv.