Det hele startede med et ønske om at give mennesker det, de inderst inde havde brug for, når de manglede det mest

Min inspiration

Min tilgang udspringer af mine egne erfaringer 

Valget om at blive terapeut og at specialisere mig inden for spiseforstyrrelser er motiveret af, at jeg selv har været spiseforstyrret, og for mange år siden tog rejsen ud på den anden side og slap min spiseforstyrrelse. For mig handler terapi om at skabe de rammer, som gør, at du kan blive den bedste udgave af dig selv. Et vigtigt element i dét at være terapeut, er for mig, at du føler, jeg er der for dig, og at du sammen med mig føler dig tryg til at finde ind til der, hvor du igen bliver dit autentisk jeg og bliver hel. En ting som ligger mig meget på sinde er, at jeg skal bevæge dig derhen, hvor du indser: “Jeg er, og indeholder meget mere, end jeg selv troede var muligt.” 

Det bedste ved at være terapeut er, at jeg får lov til at se det enkelte menneske lykkes. Jeg følger og guider mennesker på deres livs (oftest) største rejse. Der er ingen tvivl om, at det er det største for mig.

“Om nogen har spurgt mig, hvad der er vigtigt for mig som psykoterapeut? Ja, det er sket. To ting er de mest essentielle for mig som terapeut. Den ene e,  at mine klienter føler, jeg altid er der for dem, når de har mest behov for mig, og at de føler sig trygge med mig. Den anden er, at mine klienter føler, jeg vækker deres mest autentiske selv til live” 

Jeg er autentisk, når jeg viser mit sande jeg

Da jeg lige var blevet færdiguddannet som psykoterapeut, forsøgte jeg at implementere nogle af de redskaber, andre terapeuter brugte, og at gøre det på samme måde, som dem jeg beundrede. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var autentisk for mig. Jeg indså, at hvis jeg ville være en autentisk terapeut, var jeg nødt til at bruge redskaberne på min måde. At være autentisk handler i mine øjne om at være den, du grundlæggende er, og at være troværdig og empatisk. Både over for dig andre men også over for dig selv.

Jeg er autentisk, når jeg tør at sige: “Jeg har ikke alle de svar, du skal bruge, men vi kan finde dem sammen.” Når vi tør at vise sårbarhed, så er min erfaring, at vi står stærkere som mennesker. Fordi vi står mere klart. Når vi kun viser vores styrker og ego, står vi i visse tilfælde mere uklart. Inspirationen til min terapeutiske metode henter jeg i mine omgivelser og fra de teoretikere og fagfolk, jeg finder stor inspiration hos, men jeg henter den helt sikkert også i mine børn. De giver mig nogle gode lektioner i, hvad det vil sige at være autentisk og den bedste udgave af mig.

Psykoterapeut Kirsten Alstrøm