Vil du ende dit dårlige forhold til mad – og til dig selv?

Spiseforstyrrelser

Uanset hvilken spiseforstyrrelse du kæmper med, hjælper jeg dig

Der hvor jeg oplever den bedste helingsproces hos mennesker med spiseforstyrrelser, er når vi går på opdagelse i de følelser og tanker, du har om det du spiser, frem for at vi vender og drejer hver kalorier, du indtager. Det betyder ikke, at vi ikke taler om dine specifikke måltider, og den næring du får, for det er en vigtig del af at komme ud af en spiseforstyrrelse. Det betyder bare, at min opfattelse er, at når vi sammen får bragt dig til bunds i, hvad der skaber de forstyrrende tanker om maden, og de følelsesmæssige konflikter du har i forhold til at spise, så bliver det også nemmere at forstå, hvorfor du spiser, som du gør.

Jeg har bred erfaring spiseforstyrrelsesbehandling. I seks år var jeg behandler på et dagsafsnit for spiseforstyrrelsesbehandling i København. Sideløbende var jeg rådgiver hos LMS – landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Derudover har jeg en toårig master i spiseforstyrrelsesbehandling, som er taget på National Center for Eating Disorders i London. Alle steder har jeg arbejdet med både anoreksi , bulimi,overspisning eller ortoreksi, så uanset hvilken spiseforstyrrelse du lider af, kan jeg hjælpe dig hen til en tilværelse, der ikke er domineret af en spiseforstyrrelse.

“Jeg har selv gået vejen ud af en spiseforstyrrelse. Efter jeg kom ud på den anden side, satte jeg mig for én ting. At specialisere mig i spiseforstyrrelsesbehandling, så jeg kan give den enkelte den rette hjælp præcis når vedkommende har behov for det.”

Er min tilgang til spiseforstyrrelsesbehandling den rigtige for dig?

Der er forskellige grader af spiseforstyrrelser, men en fællesnævner er, at de sjældent går over af sig selv. Essensen i spiseforstyrrelsesbehandling er, at at vi udforsker spørgsmålet: “Hvis du lærer at ligge ligeså meget energi i dine overbevisninger, tanker og følelser, som du lige nu ligger energi i hvilke kalorier de forskellige madvarer indeholder, hvad sker der så?” Magi, måske?

Vi skal have åbnet op for at du kan slutte fred med mad. Det er en stor forandring, og en del af den forandring indebærer, at vi får gennemarbejdet din personlige historie, og de episoder som ligger til grund for din spiseforstyrrelse. Indadtil er alle spiseforstyrrelser et symptom på en lav selvfølelse. Kontrollen i maden starter som en måde at håndtere følelser på. Som tiden går, så bliver spiseforstyrrelsen en vane og en rutine, som er fuld af tryghed. I dit forløb vil du lære at forstå de følelser, du har undertrykt, og du vil lære hvordan du giver plads til at dine følelser, godt må være der, så du med tiden kan blive fri for det indre følelsesmæssige kaos, som holder spiseforstyrrelsen i live.