Kroppen husker alt det, dit hoved har valgt at glemme

Tree of life

Skal vi lege i dit livstræ?

Siden jeg blev uddannet terapeut, har jeg vidst, at når jeg blev selvstændig, skulle min praksis hedde: “Tree of Life.” For Tree of Life er ikke kun en metode jeg bruger professionelt, det er også navnet på min filosofi. Alle mennesker har et livstræ, som ligger i din krop. Livstræet er en vigtig del af mine forløb, da et af kendetegnene ved min tilgang til alle de mennesker jeg arbejder med er, at jeg fokuserer på vigtigheden af, at du er i kontakt med din krop og dine behov. Kroppen er ikke bare noget, du fysisk er udstyret med. Den er bærer af din historie, de begivenheder og de følelser, du har haft gennem livet. I takt med at du får bedre kontakt til din krop, vil der opstå erindringer, du ellers ikke kunne huske. For modsat hovedet glemmer kroppen aldrig. 

Rødderne symboliserer hvor du kommer fra. Jorden er nutiden, og de overbevisninger som styrer, hvordan du træffer valg. Stammen illustrerer dine styrker og færdigheder. Grenene rækker ud, og holder dine drømme sammen med dine livsdæmoner – hvor er du på vej hen? Bladene er de personer, som har været særlige vigtige for dig i dit liv.

“Tree of Life” afspejler vigtigheden af, at du lytter til din krop

Når du ikke er i balance, reagerer din krop ved at søge tilflugt mod noget, den kender. Det vil sige, at selvom den adfærd du kender er usund, søger din krop stadig tilflugt i det, fordi det er trygt. Ved at søge hen mod noget trygt, forsøger kroppen at finde balance. Men kan du se, hvad problemet er? Problemet er, at usund adfærd ikke bliver mere sund, af at den føles tryg. En spiseforstyrrelse kan, ligesom meget andet destruktiv adfærd, føles tryg, men det bliver den ikke mindre skadelig af. Når du går i terapi hos mig, bevidstgør jeg dine kropslige reaktioner. Fordi din krop er lærenem, og hvis du søger tilflugt i destruktiv adfærd, fortjener du, at din krop lærer noget nyt. I et forløb hos mig, vil du lære at registrere og sanse, hvad dine kropslige reaktionerne gør ved dig, da det vil give dig indblik i, hvad der hæmmer dig. Kropslig erfaring kan man ikke tænke sig til. Den skal læres i praksis.

Hvor meget og hvordan jeg arbejder med livstræet, afhænger af dig som person og din situation. Med nogen har det blot været et samtaleemne til en enkelt session. Med andre har det været et gennemgående arbejdsredskab gennem hele deres terapiforløb.